Tek na Trstelj 2020_poročilo

Tradicionalni Trstelj 2020

Niti letos se člani DLT Filipides nismo izneverili tradiciji, čeprav v korona času, smo se ob 15h zbrali v Renčah trije člani in zapeljali avto do koče pod Trsteljem, ter se z enim vrnili v Renče.

Čeprav nam vreme ni bilo naklonjeno, so se padavine vsaj malo umirile in ob zvoku cerkvenega zvonca smo ob 16h startali s ''placa''. Že na prvi ravnini (Žigoni) smo srečali Heleno z otroci, ki nas je fotografirala, potem pa smo v rahlem dežju zagrizli v klanec proti Prevali, od tam pa na makadam in naprej proti vrhu. Pod vrhom smo se že v trdi temi ustavili in si s pomočjo baterije ogledali jaslice, nato pa še v zadnji klanec po stezici do vrha. Na vrhu je še vedno rahlo deževalo, močno je tudi pihalo, tako da se nismo dosti ustavljali. Z minuto molka smo se spomnili na Berta, potem pa smo se sputili do koče - šotorja za kočo, kjer smo se preoblekli v suha oblačila in nadaljevali z prigriskom, tekočimi dobrotami in obujali spomine na stare čase društva in prigod z raznih tekaških prireditev..... 

Ob 20h smo se pripeljali nazaj v Renče (v avtu vsi z maskami), kjer smo se tradicionalno slikali pod novoletno jelko, nato pa vsak proti svojemu domu.

(sledi nekaj fotografij v fotogaleriji)

VM 

 

 

 

NOVICE
  • Tek na Trstelj 2020_poročilo
    Tradicionalni Trstelj 2020 Niti letos se člani DLT Filipides nismo izneverili tradiciji, čeprav v...več24.12.2020
  • Zapusitil nas je Lazar Albert
     Včeraj nas je v 84.letu starosti zapustil  Lazar Albert - Berto. Berto je bil naš...več18.12.2020
SPONZORJI
ar©tur d.o.o